Kalkafzetting doet gevoelige apparatuur energie verslinden

Producenten van warmtepompen, hoogrendementsketels en zonneboilers zijn voortdurend op zoek naar manieren om het rendement van hun toestellen te verbeteren en het energieverbruik bijgevolg te verbeteren. Het gaat intussen over fracties van percenten. Installateurs vergeten er echter bij te vertellen dat hard water die zuurverdiende energiewinst in geen tijd verspilt.

Door kalkafzetting kunnen gevoelige onderdelen immers niet meer functioneren zoals het hoort. Een millimeter kalkafzetting vermindert de doeltreffendheid al snel met 10%. Daardoor gaat het energieverbruik na verloop van tijd opnieuw de hoogte in.

Zachter water = minder zeepproducten nodig

Wie wast en poetst met zacht water heeft tot 50% minder zeep en waspoeder nodig. Hierdoor komen veel minder schadelijke stoffen in de natuur terecht.

Apic waterverzachters zijn zuinig

Door het variabele zoutgebruik en de spoelprocedure die zich daaraan aanpast, zijn Apic waterontharders de zuinigste in water- en zoutverbruik.

Het zout (natriumchloride) dient om het hars in de waterverzachter te regenereren. Zout is echter een natuurproduct dat voornamelijk uit de zee komt en daar na de regeneratie via afvoer en afwatering opnieuw naartoe stroomt en gerecycleerd wordt op deze manier.