Vermijd gezondheidsproblemen

Het gebruik van hard water kan de oorzaak zijn dat je huid uitdroogt en huidproblemen, zoals eczeem en psoriasis, in de hand werken. Kalkrijk water zorgt er bovendien voor dat je meer zeep, shampoo en wasmiddelen moet gebruiken die op hun beurt de huid kunnen irriteren. het droogt de huid uit en verhoogt het risico op sneetjes bij nat scheren.

Heb je lang haar? Dan weet je dat je haar na een wasbeurt verandert in een onontwarbaar kluwen. Er moeten steevast hairconditioners bij te pas komen om het te ontwarren en te kammen.

Je kleren, je vaatwerk en je toestellen blijven langer in topvorm

Water dat behandeld werd met de Apic waterverzachter laat niet langer witte kalkresten na op badkamermeubilair en sanitaire toestellen. Daardoor spaar je tijd en ook centen, want je kan de kalkverwijderaars tijdens het schoonmaken aan de kant laten staan.

Ook de vezels van je kledij zullen het minder hard te verduren krijgen. Je witte was wordt mooi wit zonder bleekmiddelen, terwijl je handdoeken fluweelzacht zullen aanvoelen zonder dat je wasverzachters hoeft te gebruiken. Zachter water en minder chemische producten zorgen ervoor dat je kledij veel langer in topvorm zal blijven.

Irriteer je je ook blauw aan de witte schijn die aan je vaatwerk kleeft nadat ze uit de vaatwas komen? Ook dat behoort met zacht water tot het verleden.

Kies voor goede smaak

De harsen die de waterverzachter bezit filteren niet alleen de kalk maar ook alle Chloramine uit het kraantjeswater waardoor de koffie en de thee beter zullen smaken.