Gedaan met het jaarlijks onderhoud van je waterverzachter

Het jaarlijks onderhoud van een waterverzachter is voornamelijk bedoeld om je toestel te ontsmetten, de hardheid-instelling te controleren en onreinigheden op te sporen. Menig leverancier biedt ook de verkoop van zout aan als een extra service – maar legt ook soms deze verplichte zoutafname op als voorwaarde tot garantie.

Bij Apic zien we dit anders. Wij bieden waterverzachters aan die zelf-ontsmettend werken, zoals ons Héraclès-gamma en de Compact H 14L, waardoor jij de vrije keuze hebt of je al dan niet extra zout wil aankopen.

Zonder onderhoud

Hoe werkt een onderhoudsvrije waterverzachter?

Een Apic waterverzachter werkt net zoals een klassieke waterverzachter. Het toestel verwijdert de kalk uit het water door middel van hars en ionenuitwisseling. Het water stroomt door de ingebouwde harstank die de kalk in het water absorbeert.

Waarom heeft een Apic HERACLES waterverzachter dan geen onderhoud nodig?

Je toestel desinfecteert automatisch door een chlorinator

Onze waterverzachters maken gebruik van een chlorinator, die bij elke regeneratie het hars desinfecteert. Daardoor is de kans op bacterievorming minimaal en hoef je je waterverzachter niet jaarlijks door een technicus te laten ontsmetten.

Chloor is eenvoudigste en beste manier om bacteriën en algenvorming te voorkomen en te vernietigen. Een elektrolyse systeem (ook wel chlorinator genoemd) produceert zijn eigen chloor wanneer het zoute water door de cel van het apparaat stroomt. Het chloor wat daarbij wordt aangemaakt wordt gemengd in de harsfles van de waterverzachter en gaat gelijk zijn desinfecterende werking uitvoeren.

Daarnaast produceert een chlorinator nog wat ozon, wat het drinkwater een aangenamere en frisse uitstraling geeft.

Je toestel heeft een droge zoutbak

In tegenstelling tot bepaalde oudere type waterverzachters waar er steeds tot bovenaan water staat in de zoutbak, zijn onze toestellen voorzien van een bijna droogsysteem waardoor het zout nooit aankleeft.

Wat met vervuiling: hoe lost Apic dit op?

De grote vijand van al onze huishoudelijk water apparaten zijn niet alleen kalk maar ook roest en zand. Aangezien wij ook producent zijn van APIC  filtersystemen zorgen wij er steeds voor dat er bij iedere waterverzachter een voorfilter systeem gratis geplaatst wordt.

Zijn er dan geen kosten meer aan een onderhoudsvrije waterverzachter?

Op uitzondering van het zout en de anti-roestfilter, die je kan bestellen via onze webshop of ons BRICO-netwerk, zijn er verder geen kosten meer.

Ontdek ons gamma aan waterverzachters